Monday, November 29, 2010

BERANI MATI :BLOG AKU BEST



BERMULA ALKISAH BLOG KU THE BEST..TERBAIK..

SEGMEN ABANG BEN MMG GILA BERANI MATI
HAHHA..
DISINI ...KITA KENA KATA BLOG KITA TERBAIK..THE BEST..YANG HEBAT..THEN THE BEST THING BLOG NI KITA PUNYA..
UNTUK MENCAPAI TRAFIC YANG BYK..
PELBAGAI USAHA TELAH DILAKUKAN.
APER BENDA AKU MEREPEK NI..






WEI ..
ALL

U
SEMUA..

MAI 
TGK

BLOG ME THE BEST..
TERBAIK
TERHEBAT
FROM MY EYE..

BTL TAK GENG..
ABANG BEN KATA..


PROMO N SAYS

MY BLOG IS TERHEBAT.

BTL TAK.


MESTI LER..


BACKGROUND AMIK DI TEMPLATE..SAMPAI TEMPLATE DAH GILA ASIK KENA OTER JER.

TGH PENING CAM NE NAK TUKAR LAGI .

HAHA
LAGI.........ENTRY POST..

DAPAT DARI GOOGLE..

BLOGWALKING..
SNAPING YAHOO..
NUFFNANG..

INI SEMUA SUMBER INSPIRASI DEN..

KORANG ADER BUAT CAM TU

WALAUPUN SEGMEN NI AH TELEPAS LAMA..YELAH ..

BAPER LAMA TAK O9..

SIBOK SGT2 ..

ADER EKSO..PERASMIAN MARINA ISLAND..

HAHA..BESA LER...
ORANG SEBOOOOOOK
KITA PUN MESTI SBK JUGAK..BTL TAK..

KORANG RASA BLOG KORANG TEBAIK..TIDAK..MINE IS BETER...

BIAR BTL DAK NI..SOMBEEENG GILA SEMBANG DIA..

HAHA
TAK LEH..BUKAN SEMBONG..TAPI yoNG EBENARnER LAH...

HEHHE
JGN MARH ALL..

SEGMEN OH SEGMEN...MACAM NI LAH SEGMEN NYER...


HHAHHAA..HAHA/BTL GENGN..HAHAHA....

MULA DAH MENGARUT...

DALM NI ..MACAM2 ADA...ARI2 CARI BAHAN..

HEHE..

MARI SERBU..

TQ ABANG BEN ASHAARI...

MMG BLOGGER SEKARANG SEMUA BERANI2 LER..

Tuesday, November 23, 2010

C++

Tq to Encik Google



hallo guy n girll..

mana nak belajar tentang C++ ni..adoi..bos suh gi Beljar..

susah kan..adoi..cam ne ni..

boleh tolong tak..

sekolah kebangsaan Dato' Ishak




SEKOLAH KEBANGSAAN DATO' ISHAK

sekolah ini adalah sekolah aku masa aku dak kecik dulu..hehe

dari darjah 1 sampai darjah 5...

cikgu2 semua dah tukar...ala tension siot..ingat nak gi jenguk skolah..
tapi rasanya..semua cikgu baru....

tak berbaloi rasa nak pegi melawat skolah kan..
entah lah..

Monday, November 22, 2010

tips untuk kuruskn badan.....mai coba

Hari ini saya mahu berkongsi beberapa petua yang agak berkesan bagi mereka yang comel. Bagi yang dah mempunyai badan cantik, sila jangan baca. heh! Tips pertama untuk kuruskan badan adalah anda perlu tahu cara untuk mengurangkan kalori yang mengemukkan badan anda. ahaha.
1. Sediakan senarai makanan anda setiap hari dengan jumlah kalori sekali. Masuk sini untuk check kalori makanan anda.
2. Sebelum makan, haruslah minum terlebih dahulu supaya anda tak makan dengan banyaknya. ahaha.
3. Lebihkan sup daripada nasi kerana kalori dalam sup lebih rendah.
4. Kurangkan atau elakkan terus minuman berkalori seperti soda atau teh manis
5. Banyakkan makan sayur-sayuran semasa makan tengahari.
Tips kedua kuruskan badan; Sediakan jampi aka motovasi supaya anda setia dengan apa yang anda sedang lakukan.
”Saya tahu saya sangat cantik apabila saya kurus”. heh! Tak salah bagi anda untuk memuji diri sendiri dan bagi saya, pujian merupakan pembakar semangat untuk berusaha lebih keras.  ahaha. ‘alahai, jojo struys mesti akan terpikat kalau perut saya tidak terboroi kehadapan”. Fikir-fikirkan lah yer!
Tips ketiga kuruskan badan; Exercise bersama Orang Tersayang
Nampak agak pelik bukan tetapi pernah tak anda ternampak apabila berjogging petang pastinya ada sepasang suami isteri yang berlari bersama – sama?Sebenarnya berjogging berdua lebih cepat membakar lemak kerana ”apabila bersama insan tersayang, kadang-kadang masa yang berlalu terasa baru sekejap”. Lelaki terutamanya apabila melakukan sesuatu perlu ada penggerak utama baru kerja akan berjalan dengan cepat.
Saya akan updatekan tips seterusnya untuk entri selepas ini. Sementara itu, saya kongsikan beberapa jumlah kalori pemakanan untuk anda semua yer. Diharapkan dapat membantu anda mendapatkan makanan yang lebih baik untuk kesihatan yang anda inginkan.
Cadangan pengambilan kalori setiap hari


Dewasa Umur (Tahun) Tenaga (Kalori
Lelaki
Aktif
Sederhana
Berat Badan
55 kg
20 - 39
40 - 49
50 - 60
> 60
2,530
2,400
2,280
2,020
Perempuan
Aktif
Sederhana
Berat Badan
50 kg
0 - 39
40 - 49
50 - 60
> 60
2,000
1,900
1,800
1,600
Kategori: Makanan Rutin
1. Nasi putih (satu setengah cawan) = 260 kalori
2. Nasi lemak bersambal (sepinggan) = 400 kalori
3. Nasi goreng bertelur (sepinggan) = 635 kalori
4. Nasi briyani berayam (sepinggan) = 880 kalori
5. Nasi minyak kosong (sepinggan) = 445 kalori
6. Nasi ayam kosong (sepinggan) = 300 kalori
7. Mee goreng kosong (sepinggan) = 660 kalori
8. Mee sup (semangkuk) = 380 kalori
9. Mee hoon goreng (sepinggan) = 550 kalori
10. Roti putih (2 keping) = 156 kalori
11. Roti canai kosong tanpa kuah (sekeping) = 200 kalori
12. Capati tanpa kuah (sekeping) = 180 kalori
13. Pau ayam (sebiji) = 203 kalori
14. Emping jagung kosong (secawan) =160 kalori

Pic Gadis-gadis cantik Yang Di Curi Part 4

cuba tgk2 dalam part 4 ada tak gambar korang...










INI SEDIKIT NUKILAN DARI KID
YANG AKU PETIK
"Sini kid andaikan kalau owner blog tu lelaki. Hm siapalah yang tak suka benda-benda cantik? Korang suka, kid pun suka. Lagi-lagi kid ni lelaki straight, confirm berkenan dengan gadis je. Tapi takdala kemaruk sampai nak simpan gambar-gambar si gadis-gadis. Haiya.. Selain nak blog famous cepat, kau nak buat modal 'bayar bil tertunggak' ke bro? Berdosa wei.. Dalam kes ni, pic-pic gadis yang cun-cun yang dedah sana sini yang berlambak kat myspace dan facebook jadi tempat klik 'save picture as' 

."NANTIKAN PART 5..
 
 

Pic Gadis-gadis cantik Yang Di Curi Part 3

uba tgk2 dalam part 3 ada tak gambar korang...











INI SEDIKIT NUKILAN DARI KID
YANG AKU PETIK
"Sini kid andaikan kalau owner blog tu lelaki. Hm siapalah yang tak suka benda-benda cantik? Korang suka, kid pun suka. Lagi-lagi kid ni lelaki straight, confirm berkenan dengan gadis je. Tapi takdala kemaruk sampai nak simpan gambar-gambar si gadis-gadis. Haiya.. Selain nak blog famous cepat, kau nak buat modal 'bayar bil tertunggak' ke bro? Berdosa wei.. Dalam kes ni, pic-pic gadis yang cun-cun yang dedah sana sini yang berlambak kat myspace dan facebook jadi tempat klik 'save picture as' 

."NANTIKAN PART 4

Sunday, November 21, 2010

Case of the Stolen Keys to Tron: Legacy by TGV



http://3.bp.blogspot.com/_lRzYDOHgYSM/Sw66RKn2aeI/AAAAAAAABX0/EFK5FYmW22Q/s1600/sherlock-holmes.jpg
I WANT TO BE SHERLOCK HOLMES...SO I CAN SOLVE THIS PROBLEM..


 HEHE
http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2010/01/tron-light-cycle.jpg
MY BIKE IF I WERE THE NEW FUTURE SHERLOCK HOMES.
 HEHE

http://www.moviehole.net/wp-content/uploads/tron-2.jpg
THIS IS ME IN UNIFORM

NICE


http://www.geekologie.com/2010/07/22/tron-girl.jpg
WELL DONT FORGET MY SIDEKICK ..MUST BE A GURL..HEHE


http://www.themusicninja.com/wp-content/uploads/2010/11/Daft-Punk-Derezzed-Tron-Legacy-Soundtrack-NTEIBINT-Remix.jpg
ALSO SOME OF MY SOILDER THAT PROTECT THE TRON CITY..

http://3.bp.blogspot.com/_2BWsWvqI0fo/TM2TE4vIBCI/AAAAAAAAB9k/sNXs87wycDA/s1600/Tron_Legacy__City_concept__by_Shelest.jpg
THE TRON CITY ..I MUST PROTECT IT

http://laist.com/attachments/la_andy/tronpopup.jpg
MY WARDROBE


come on..klik this...n win some ticket for premier TRON:LEGACY

Sypnosis
“TRON: Legacy” is a 3D high-tech adventure set in a digital world that’s unlike anything ever captured on the big screen. Sam Flynn (Garrett Hedlund), a rebellious 27-year-old, is haunted by the mysterious disappearance of his father Kevin Flynn (Oscar®- and Golden Globe®-winner Jeff Bridges), a man once known as the world’s leading video-game developer. When Sam investigates a strange signal sent from the old Flynn’s Arcade—a signal that could only come from his father—he finds himself pulled into a digital world where Kevin has been trapped for 20 years. With the help of the fearless warrior Quorra (Olivia Wilde), father and son embark on a life-and-death journey across a visually-stunning cyber universe—a universe created by Kevin himself that has become far more advanced with never-before-imagined vehicles, weapons, landscapes and a ruthless villain who will stop at nothing to prevent their escape. Presented in Disney Digital 3D™ and scored by Grammy® Award-winning electronic music duo Daft Punk, “TRON: Legacy” hits U.S. theaters on Dec. 17, 2010, in Disney Digital 3D™ and IMAX® 3D
In conjunction with the release of the Tron Legacy on 17 December, TGVCinemas is proud to present the 

Case of the Stolen Keys!

 http://cdn.main.nuffnang.com.my/wp-content/uploads/2010/11/tron_poster.jpg

come on..let find the keys..
As you can see from the image above, the set of keys to the safe containing Tron: Legacy has been stolen from the projectionist’s room at TGV Cinema! They’re asking for help from all Malaysians to help find the keys and the culprit who did it!



poster
TGV Cinemas and partners are giving out 
A Private Screening Hall for any movie + a Panasonic 50” 3DTV 
and many other attractive prizes to the ones who manage to solve the case*



poster

SPREAD OUT THIS AMAZING DEAL..Love you all
http://slibk.blogspot.com/2010/11/case-of-stolen-keys-to-tron-legacy-by.html



Jipaban Malaysia

i must share this....wow

There are a few things in life I can never resist – popping bubble wrap, adorable kittens, a nice bowl of asam laksa, and shopping.
SHOPPINGggg. Ahhh yes, the mere mention of the word itself is enough to put a big, goofy grin on my face and apologise silently to my bank account in anticipation. Well, if this shopaholic behavior sounds familiar, allow us to introduce you to the best thing since sliced bread – the customizable online shopping mall Jipaban!



There are 17 online shops currently registered with Jipaban Malaysia, many of which you can only purchase from Jipaban. On top of that, you’re not limited to shopping in Jipaban Malaysia only, because among all the 80-odd shops registered with Jipaban Singapore, 39 of them ship to Malaysia too!
With Jipaban, you’ll never look at online shopping the same way again. Here’s a few of the unique features that you can look forward to with Jipaban:


1. Build your own shopping mall
There are so many online shops out there and while it might be fun to lose yourself hopping from one shop to another occasionally, wouldn’t it be great if you could see all of your favourite shops together, and categorise them? With Jipaban, you can build your own virtual shopping mall containing up to 4 levels, and arrange any shops you want on each of the levels! Take that, real-life shopping malls. Pfft. Maybe you could have online shops selling pretty dresses on Floor 1, accessories on Floor 2, and online shops for all other cute stuff on Floor 3 – it’s totally up to you!
2. Convenient payment methods
Payment really is one of the more painful aspects of online shopping, isn’t it? Emailing an online shop with tedious details on what you want and ask about accepted payment methods, wash, rinse and repeat for the next 15 items you want… I’m getting a seizure just thinking about it. Ever wish you could just check out the new collections on your favourite shops, put them all in one shopping cart and pay for them all in one go? Now you can with Jipaban! After you’ve hunted down the perfect dresses, simply select the delivery method for each of them…
… select your preferred payment method, and fill in a few details…
… and you’re good to go! Now all you have to do is sit back and wait for your parcels to arrive. Payment methods accepted include bank transfer, credit card or PayPal, so it couldn’t be any easier :)

3. Egg it, smash it, wish for it
This is one of our favourite features of Jipaban :D You know how sometimes when you’re shopping, you ask your shopping buddies whether you should buy this dress that you just found? It’s harder to do that with online shopping unless your friend is sitting next to you all the time, but now you can do that with Jipaban’s Egg it or Smash it feature!
With this feature, when you find a dress that you’re not sure about, you can add it to your Egg-on list and let your friends vote to either “Egg-on” or “Smash” it! Alternatively, if you just want to share with your friends which dress you’ve fallen in love with lately, you can also add an item to your wish list (it could also come in useful as a hint for potential Christmas presents :P). If you choose to link your Facebook/Twitter accounts with Jipaban, it’ll even show up on your news feed!



There’s so much more I could tell you about Jipaban but I’m getting really distracted by this dress I just found… Go on and explore Jipaban yourself now at http://jipaban.com! For more updates, you can also follow Jipaban on Twitter at http://twitter.com/Jipaban and ‘Like’ it on Facebook at http://www.facebook.com/Jipaban – there are over 10,000 ‘Likes’ on the page already, so YAY for them! :D

Pic Gadis-gadis cantik Yang Di Curi Part 2

cuba tgk2 dalam part 2 ada tak gambar korang...


 GARANG

 SEKSI

 COMEL ANAKNYA

 MEN GAME JE


 ENTAH



 BLUR

 CAM MODEL

 BAGI KAT BF LAH NI

 NAK GI JALAN2

 BALIK KG

INI SEDIKIT NUKILAN DARI KID
YANG AKU PETIK
"Sini kid andaikan kalau owner blog tu lelaki. Hm siapalah yang tak suka benda-benda cantik? Korang suka, kid pun suka. Lagi-lagi kid ni lelaki straight, confirm berkenan dengan gadis je. Tapi takdala kemaruk sampai nak simpan gambar-gambar si gadis-gadis. Haiya.. Selain nak blog famous cepat, kau nak buat modal 'bayar bil tertunggak' ke bro? Berdosa wei.. Dalam kes ni, pic-pic gadis yang cun-cun yang dedah sana sini yang berlambak kat myspace dan facebook jadi tempat klik 'save picture as' 

."NANTIKAN PART 3

Nota : Rasanya tak perlu letak screenshot. Korang terjah sendiri blog tu. Manalah tahu, gambar korang/awek korang ada?